Моят бележник

Полезно

Имам ли нужда от брокер?

Имам ли нужда от брокер?


 Вземането на решение на въпроса имате ли нужда от брокер в процеса по покупко- продажба, наемане или отдаване на имот, зависи от оговора Ви на няколко въпроса, като част от тях са:

• Имате ли възможност  да посветите цялото си време на процеса?

• В каква степен познававате принципите на пазара на недвижими имоти, цените на имотите и правните особености?

• Бихте ли могли да проведете преговори, които да Ви доведат до сделка при оптимални за Вас условия?

• Какво ниво на комфорт и спокойствие, целите да постигнете в процеса, до финализиране на желаната сделка?

Брокерът може значително да намали на времето, което трябва да посветите на процеса, от възникване на идеята, до финализиране на желаната сделка, като ще Ви помогне да избегнете потенциалните стресови ситуации, правни или процедурни проблеми.

Брокерът може да Ви помогне да постигнете желания резултат,  като същевременно  ви спести време и пари.

Брокерът може да направи процеса по-лесен, той ще Ви помогне да преговаряте за по-добра цена и условия на сделката.

Използването на брокер може да бъде рентабилен начин за избягване на клопките, в които  можете да попаднете, поради непознаването на пазара на недвижими имоти.

На всяка стъпка от процеса за осъществяване на желаната сделка, от подаването на заявката, до нотариалното оформяне/подписване на договор за наем/ и разплащане на сделката, брокерът Ви подпомага, предоставяйки Ви съвети и намалявйки обема време и енергия, които ще изхабите за да постигнете желаната сделка.

Процесът по покупко- продажба, наемане или отдаване на имот може да се окаже времеотнемащо и разочароващо занятие. В допълнение към насрочването на огледи и помагането  да се определят критерии за търсене/предлагане, вашият брокер ще има достъп и до:
• всички имоти, предложени на пазара чрез: сайтове за имоти;  вътрешно фирмена база данни, в която са записани и имоти, които не се появяват в общественато пространство; обяви публикувани в брокерска мрежа, до която нямат достъп частните клиенти.

• база данни за последните покупко-продажби/наеми, с реални цени на които са извършени сделките/които, често са различни от цените на които се рекламират имотите/. В съчетание с професионалния опит, това подпомага брокерите при определяне на подходящата цена за всеки тип имот.


• подробна информация относно имотите и районите в които се намират, включително транспотна достъпност, магазини,  детски градини и училища.

• отдалечен достъп до Kадастър и Имотен Регистър на България и др.

• Вашият брокер недвижими имоти ще Ви предложи стратегия за офериране на базата на своите познания за специфичните пазарни фактори.

• Брокерът, който изберете,  ще поддържа активен диалог с насрещната страна, до постигане на оптимални условия за сделка.

• Вашият брокер ще направи всички необходими проверки, за да гарантира, безпроблемното правно и финансово оформяне на сделката, ще Ви предоставя безпристрастни съвети през целия процес на покупко/продажба, наемане или отдаване на имот.


Как да намерите своя брокер?


Вашата  избор трябва да се съсредоточи върху следните критерии:

• ОПИТ , в каква степен брокерът към който ще се обърнете притежава задълбочен опит на пазара на недвижими имоти, които отговарят на вашите критерии, и в предпочитаното от вас място?

• Местоположение: В кои райони е съсредоточена работата му?

• Цена: Какъв е ценовият диапазон на имоти, за който е действал като брокер?

• Видове имоти: В областта на кой тип имоти се е специализирал? 

• Доверието:   фирмата в която работи член ли е на Националното сдружение за недвижими имоти, съблюдават ли принципите за професионална етика и морал?

С цел да Ви бъдем максимално полезни, сме създали екип от брокери, всеки е професионалист в областта в която специализира. Познаването на пазара на недвижима собственост, конюнктурата и спецификите на процесите по покупко- продажба и наем са задължително условие за всеки брокер на Валер ЕООД. Стремим се брокерите ни да са запознати не само с местоположението и особеностите на всеки предлаган имот, но и с инфраструктурата на района – детски градини и училища, градски транспорт, търговска мрежа.

Запознайте се с екипа ни и изберете своя брокер.